Wat mij inspireert

Ik heb in het kader van mijn boek de vraag gekregen wat mijn inspireert om te schrijven.

Ik weet hoe het is om moeite te hebben met lezen en schrijven. Dat er nog steeds 2,5 miljoen laaggeletterde mensen in Nederland zijn het niet kunnen, vind ik erg. Daarom vertel ik hoe het voor mij is geweest om hen te laten weten dat ze het ook kunnen. Om te ontdekken dat er een wereld om me heen is, die alsmaar groter wordt en begrijpelijker.

Ik weet nog goed dat letters niet meer waren dan inkt op een blaadje. Hoe beter het gaat, hoe nieuwsgieriger ik word. Wat ik dan ook steeds meer ontdek, is dat de letters  inkt op het blaadje steeds levendiger worden.

Mijn verhalen kan ik goed vertellen, maar ik wil ze zo graag delen. En dat gaat nu eenmaal makkelijker als je ze opschrijft. Maar alleen opschrijven gaat toch nog niet ver genoeg. Ik wil het met zoveel mogelijk mensen delen. Het is ook handig als het niet verloren gaat. Zo begon ik een blog te schrijven. En nu ineens wordt het een boek.

Maar dat is niet alles wat mij inspireert om te schrijven. Al ben ik regelmatig verbaasd hoe ver ik nog in mijn ontwikkeling achterloop, ook ben ik blij verrast door de vooruitgang die ik telkens boek. Ik word me bewust van mijn vaardigheden, doordat ik steeds meer onderneem. Eerst lijkt het niets van betekenis te zijn, maar dan voel ik sensaties door mijn lichaam heen als knallend vuurwerk. Dat ik ooit zo ver zou komen! En dat geldt niet alleen voor het Nederlands. Makkelijk zal het nooit worden, maar toch boek ik vooruitgang.

Ook in het dagelijks leven zijn de verschillen met vroeger enorm. Dit komt mede dankzij de goede mensen die ik op mijn weg tegenkom. De mensen waar ik mijn verhaal in het kort vertel hoe het is geweest en hoe het nu is en maar doorgaat. Dan heb ik ook nog eens steun gevonden bij Caroline en Marijn: prachtige mensen die mij inspireren. Helaas leer ik ook mensen kennen die na een paar weken alweer afhaken. Zo scheidt het kaf zich van het koren.

Mijn leven bestaat nu uit leren, of het nu een nieuwe hobby is of een andere richting in een nieuwe baan; muziek, toneel of werk. Voor mij zijn het de nieuwe ervaringen die ik opdoe, heerlijk nu ik dat besef heb gekregen. Ik kijk er niet meer tegenop maar ik kijk ernaar uit! Ik ben op reis en doe steeds meer inspiratie op om steeds meer te leren en verder te reizen.

Deel deze pagina

Een gedachte over “Wat mij inspireert”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.