Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /customers/f/b/3/koosuitdaging.nl/httpd.www/wp-config.php on line 87 Boekdrukker Esther Kraaijenbrink -

Boekdrukker Esther Kraaijenbrink

“Ik ga voor de kleine oplagen van heel speciale boeken; voor mensen die graag een eigen boek willen uitbrengen, maar niet weten waar ze moeten beginnen.”

Esther Kraaijenbrink is de vrouw achter de schermen van Bestelmijnboek.nl, waar iedereen zijn eigen boek kan publiceren.

“In kleine oplagen is het normaal gesproken onbetaalbaar om de auteurs te begeleiden. Doordat we het geautomatiseerd hebben kunnen wij hen wel begeleiden. Want ook een kleine oplage kan uiteindelijk een succes worden.

Mijn begin

Als kind las ik al veel, mijn vader had een boekhandel. Ik wilde zelf een boek uitgeven en kon dat twintig jaar geleden niet in een kleine oplage produceren. We hebben toen zelf uitgevogeld hoe dat moest en daarin waren we een van de eersten in Nederland. Hiervoor had ik een drukkerij. Toen maakte ik de hele dag reclamefolders en visitekaartjes. Dat geeft niet dezelfde dankbaarheid als boeken maken.


MLBfoto.nl

Het leuke aan mijn vak is dat mensen al jaren een droom hebben dat ze een boek willen uitgeven. Dan komen ze hier en dan zie ik ze in een paar maanden zo’n droom waarmaken, dat is heel dankbaar werk.

Ik werk met een dreamteam: allemaal mensen iets kunnen doen voor mijn auteurs, zoals redigeren, boeken begeleiden en helpen met de marketing. Via die begeleiders krijg ik heel veel mensen doorverwezen. Zo kwam redacteur Caroline met Koos bij mij.

Koos’ kans op succes

Koos heeft eerder een boek geschreven, dat heeft hij ook tot een succes gemaakt. Bovendien begeleid iemand hem die van wanten weet. Daarnaast heeft hij al een blog en heeft hij overal contacten. Dat maakt dat straks zijn boek een veel grotere kans van slagen heeft.

Als je van de voorverkoop al een groot deel van je oplage kunt betalen, kun je redelijk risicoloos in eigen beheer publiceren. Daarbij heb je echt de steun van het publiek nodig; Koos’ bloglezers moeten echt helpen. Ze kunnen bijvoorbeeld het boek vooraf bestellen, Koos’ verhaal delen op Facebook of het boek onder de aandacht brengen bij andere mensen rond laaggeletterden.”

Bestel Koos’ boek!

Wil jij Koos’ boek ook bestellen in de voorverkoop? Het wordt een flinke roman op basis van zijn blogs en de eerste versie is voor geletterden. De kosten zijn 27,50, maar 25 euro in de voorverkoop. Maak 25 euro over op NL06 ASNB 0707 1033 12 tnv CD van Wijk en je ontvangt een aankoopbewijs.

Deel Koos’ blog op Facebook met de knoppen onderaan elk verhaal en wijs je omgeving erop. Stuur het bijvoorbeeld door aan iemand die geïnteresseerd kan zijn.

Het belang van Koos’ verhaal

“Koos heeft zichzelf enorm omhoog gewerkt en daarom vind ik het leuk om aan zijn project mee te werken. Het inspireert anderen en door zijn verhaal te vertellen aan geletterden helpt hij ook laaggeletterden. Veel mensen gaan ervan uit dat je dom bent als je moeite hebt met lezen en schrijven, terwijl er heel andere oorzaken kunnen zijn. Die mensen zijn niet per se dom, maar ze hebben gewoon wat afslagen gemist. Ik hoop dat het de mensen om laaggeletterden heen gaat inspireren om hen wat meer steun en vertrouwen te geven. Als je zelf laaggeletterd bent kun je het boek van Koos cadeau geven en zeggen: ‘Kijk, dit is waar ik tegen aanloop.’ Dat kan makkelijker zijn dan het zelf uitleggen.

Succesverhaal van Bestel mijn boek: Pascal

Onze auteur Pascal is bijna twee jaar geleden begonnen met koolhydraatarm eten en is nu een kilo of tachtig afgevallen. Hij leefde van een heel beperkt budget en moest improviseren met eenvoudige gerechten en goedkope producten. Daar heeft hij een boek over geschreven. Daarnaast hield hij een vlog bij op een besloten Facebookgroep, die is uitgegroeid tot 25.000 leden; er blijken een heleboel mensen te zijn met een laag inkomen die toch moeten afvallen.

Voorverkoop en promotie

Normaal moet je van de verkoop het drukken, versturen, verpakken, btw en alle bijkomende kosten nog betalen. Als je niet zo handig met cijfers bent is dat lastig. Je geeft gemakkelijk het geld uit dat je krijgt in de voorverkoop en dan is er geen geld meer om het boek te drukken. Pascal kreeg dus alleen zijn royalties, die hij ook echt uit kon geven. Uiteindelijk heeft hij er echt veel verkocht aan mensen uit zijn Facebookgroep en via Bol.com, een enorme prestatie. Hij had geen geld voor promotie maar op Facebook heeft hij echt elke dag berichten geplaatst, steeds met een link naar het boek erbij, video’s en recepten.

Wij begeleiden mensen als Pascal en Koos met de juiste formulieren invullen en het ISBN-nummer aanvragen. We hebben wel meer mensen die onzeker zijn op dat punt.

Koos heeft al heel veel hobbels overwonnen. Dat heeft hem waarschijnlijk gebracht waar hij nu is. Alle succesvolle mensen hebben overigens tegenslagen gehad, zonder uitzondering. Dat heeft ze succesvol gemaakt.”

Wil je weten welke hobbels en hoe Koos gekomen is waar hij nu is?

Wil je het boek cadeau geven? Maak 25 euro over op NL06 ASNB 0707 1033 12 tnv CD van Wijk en je ontvangt een aankoopbewijs.

Deel deze pagina

Een gedachte over “Boekdrukker Esther Kraaijenbrink”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.